Om oss

Åpningstider

  • 09:00 - 16:00
  • Stengt

Mo Dyreklinikk AS åpnet dørene i 2004.

Vi er Mo i Ranas eneste rene smådyrsklinikk, med store trivelige lokaler, godt og moderne utstyr og godt kvalifisert personell. Teamet omfatter tre veterinærer, to dyrepleiere, en dyrepeleierstudent, en fysioterapeut og to resepsjonister.

Vårt mål er å yte vårt ytterste for hver pasient og dens eier i trygge omgivelser.

Vi investerer derfor hele tiden i videreutdanning av vårt personell, samt moderne diagnose- og behandlingsutstyr for å kunne tilby den beste behandling tilgjengelig.
I 2022 fikk klinikken den anerkjente ISO-godkjennelsen av Den Norske Veterinærforeningen, som kun blir gitt til veterinærklinikker som tilfredsstiller visse kvalitetskrav og som fortløpende blir kontrollert av interne og eksterne eksperter. Vi er også ISFM sertifisert, og oppfyller da kravene som stilles til å være en kattevennlig klinikk med Gold Standard.

Venterom og butikk
Venterommet vårt er stort og romslig slik at hunde- og kattepasienter kan holdes adskilte. Meld deg i resepsjonen når du møter til time. Vi setter pris på at eierne har kjæledyret sitt i bånd eller bur ved ankomst. Vi har en større butikk hvor vi forhandler produkter fra Hill's, Royal Canin, Virbac, Acana, Farmina, Morene, Dyrisk, Provit, Eukanuba og Vom. Vi selger også mange andre ulike pleie- og kjæledyreprodukter.
Undersøkelsesrom
Vi har 3 undersøkelsesrom som alle er innredet med heve-senke bord for å gjøre det lettere for pasientene å komme seg opp på undersøkelsesbordet. I undersøkelsesrommene foregår generelle undersøkelser og enkle polikliniske behandlinger. Dersom det må gjøres større medisinske undersøkelser som f.eks. røntgenundersøkelse eller annet, blir dette utført på et av de andre behandlingsrommene på klinikken.
Preop
Denne delen av klinikken utgjør klinikkens «hjerte», da alle utredningspasienter og innlagte pasienter undersøkes og forberedes her før videre behandling. Preop-rommet har 2 behandlingsbord, alt av generelt utstyr, separat oksygenmaskin til akuttpasienter og 2 post operative oppvåkningsbur.
Laboratorium
Vi har et godt utrustet laboratorium for blodanalyser. Ved laboratoriet analyseres også diverse urinprøver, celleutstryk og hudprøver, samt bakteriedyrkninger. For mer spesialiserte prøver benytter vi eksterne laboratorier i Tyskland, England, USA eller Oslo.
Tannbehandlingsrom
Klinikken har eget tannbehandlingsrom. Rommet er godt utstyrt med alt det som trengs for både vanlig tannrens via ultralydbehandling, og mer kompliserte tannbehandlinger. Her har vi også gassanestesimaskin med overvåkningsutstyr for de pasienter som trenger den type narkose. Vi har digital tannrøntgen som er helt avgjørende for å stille korrekte diagnoser ved tann- og munnhulesykdommer, og dermed kunne planlegge rett behandling. Et eget rom for tannbehandlinger gjør at klinikkens totale hygiene, og dermed også pasientene, ivaretas på best mulig måte.
Røntgenrom
Vi har et topp moderne røntgenrom med bly-forsterkede vegger. Klinikken er utrustet med ny digital røntgenfremkaller som muliggjør god bildekvalitet. Den gode bildekvaliteten sørger for at små detaljer blir mer synlige. Det betyr god diagnostisk sikkerhet. Røntgenapparatet er høyfrekvent som gjør at pasientene utsettes for minst mulig stråledose under røntgenfotograferingen.
Operasjonsstue
Vi har en velutstyrt og topp moderne operasjonsstue. Her utføres alt fra enkle kirurgiske rutineinngrep til mer avanserte kirurgiske inngrep som f.eks. beinkirurgi. Operasjonsstua er utstyrt med gass-anestesimaskin. Dette gir en tryggere anestesi og raskere, mer skånsom oppvåkning. Vi har komplett overvåkingsutstyr som viser oss pasientens oksygen- og CO2 nivåer, samt hjerte- og puste-frekvens, gjennom hele anestesien. Operasjonsbordet har elektrisk oppvarming for å hindre nedkjøling av pasienter under operasjoner.
«Stille rom»
Dette rommet er skjermet og adskilt fra andre rom i klinikken. Det er innredet som en liten stue, og brukes når det er behov for stillhet og ro omkring eier og pasient. Rommet er derfor allsidig i sitt bruk; alt fra fødselshjelp, EKG-målinger og til dyrets siste farvel. Man kan fra dette rommet forlate klinikken usjenert om det er behov.
Hunde- og katteoppstallingsrom
Klinikken har separate oppstallingsrom for hunder og katter som har behov for innleggelse gjennom dagen. Burene er romslige, adskilt med tette vegger, og lett å holde rene. Det er mulighet for oppvarming i alle bur. Kaniner oppstalles på eget rom uten kontakt med andre arter.
Fysioterapirom
Fysioterapirommet er stort, med avslappende atmosfære som fremmer velvære. Her er det tilgang på vanntredemølle, laser, TENS og ultralyd i tillegg til alt det klassiske behandlingsutstyret man trenger ved fysikalsk, manuell terapi. Det meste av behandlingen foregår på treningsmatter på gulvet for å ivareta pasientenes trygghet og behov. For små hunderaser er det også mulighet for kontrollert svømming.

Marte Grotnes
Veterinær


Marte er veterinær, daglig leder og hovedeier av klinikken. Hun er ekte ranværing, født og oppvokst på Mo. Marte ble uteksaminert ved University of Liverpool, England, i 2002. I 2 år arbeidet hun ved et svært hektisk smådyrhospital i Wales, før hun reiste hjem til Mo for å være med på å starte og bygge opp Mo Dyreklinikk i 2004. Marte er spesielt interessert i bløtvevskirurgi og beinkirurgi, og har derfor brukt mye av sin videreutdanning på å opparbeide seg spisskompetanse innenfor dette feltet. Av sine medarbeidere oppfattes Marte som en raus person med lekent glimt i øyet. Fritiden tilbringes til fjells eller ved sjøen sammen med ektemannen Rayner, to aktive barn og et par katter.

Tone Camilla Jørgensen
Veterinær


Tone er veterinær, klinikkadministrator og medeier av klinikken. Hun er opprinnelig fra Troms og ihuga nordlending selv om hun har bodd mange år på Toten og i Oslo. Tone ble uteksaminert ved Norges Veterinærhøyskole, Oslo, i 2006. Før hun kom til Mo i 2009, jobbet hun med smådyr i Sarpsborg og Alta. Hennes interessefelt omfatter generell kirurgi, tannmedisin og øyesykdommer. I 2018 startet hun på en lang videreutdanning for å kunne bli øyelyser. Tone er klinikkens organisator og ISO-ansvarlig, og har dermed god oversikt over det meste som foregår ved klinikken. Sammen med ektemannen Roy har hun stadig praktiske hjemme- og hageprosjekter på gang, men finner alltid tid til parets tre katter.

Melinda Papp
Veterinær


Melinda er veterinær, og startet på klinikken høsten 2018. Hun er fra Ungarn, og kom til Norge for å jobbe hos oss. Melinda ble uteksaminert ved Szent István Universitet, Budapest, i 2009. De første årene jobbet hun med smådyrmedisin før hun gikk over i forskningens verden, som seniorforsker med vaksiner som fagfelt. Hun savnet den kliniske delen av faget, og gikk derfor tilbake til smådyrspraksis. Melinda er spesielt interessert i indremedisin, hjertesykdommer og ultralyddiagnostikk, og hun er godt i gang med sin videreutdanning i fagfeltene. Melinda elsker dypdykk i faglitteraturen – noe som alltid kommer pasientene til gode. Hun er samboer med Stefan og katten Mozart. I fritiden jakter hun gjerne på flotte naturopplevelser. Fra og med høsten 2023 er hun også medlem av Rana Røde Kors Hjelpekors og medturleder hos DNT Rana og omegn.

Madeleine Johnsen Bratli
Veterinær


Madeleine er veterinær, og begynte ved klinikken januar 2024. Hun er fra Oslo og ble ferdig utdannet ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Kosice, Slovakia, i 2016. Etter uteksamineringen begynte hun som kombinert praktiker ved Rana Veterinærkontor. Primærinteressen har alltid vært smådyrmedisin, og denne interessen har videre ført henne inn i hudsykdommenes verden og nå over til Mo dyreklinikk - noe vi setter stor pris på. Om kort tid starter hun på siste del av etterutdanningen i ESAVS sertifiseringsordning innen dermatologi (hudsykdommer). Hun har allerede fullført alle de videreutdanningsmodulene som kreves. Utover hudsykdommer er de andre interessefeltene indremedisin, tannmedisin, kirurgi og ultralyd, og hun har tatt flere kurs innenfor disse fagfeltene. Hennes hjertebarn er "Ask", en herlig lykkepille av en flatcoated retriever. Fritiden går med til friluftsliv, ridning og strikking.

Brigitta Dohnal
Dyrepleier


Brigi er autorisert dyrepleier og startet på klinikken juli 2016. Hun er utdannet til Biolog ved universitetet i Budapest. Hun er fra Ungarn, men i 2022 fikk hun også norsk statsborgerskap. Under og etter studietiden har Brigi jobbet som veteinærassistent ved ulike dyreklinikker, både i Budapest og i Norge. Høsten 2022 fikk hun sin norske autorisasjon som dyrepleier etter mange års arbeid og erfaring innen dyrepleierfaget. Hun er utdannet ring-revisor i januar 2024. Brigi sine interessefelt er tannbehandling, etologi,, farmakologi og kaninmedisin, og hun har ansvaret for vår tann- og røntgenavdelingen. Hun har videreutdanning innen tannmedisin, og følger opp mange av våre tannpasienter. Hun har også et brennende engasjement for anestesi hos kanin og gnager. Brigi er klinikkens tekniske geni, og hjelper alltid sine medarbeidere når vi kjører oss fast med diverse duppeditter. I fritiden finner du henne ofte på treningssenteret eller i svømmehallen - om hun ikke nyter en god film med venner.

Tonje Mari Engen
Dyrepleier


Tonje er autorisert dyrepleier og startet på klinikken august 2019. Hun er utdannet ved NMBU i Oslo med uteksaminering i 2017. Under studiet jobbet hun som assistent ved Smådyrklinikken (NMBU) og ved VeteriNærDeg (Bærum). Etter endt utdannelse jobbet hun ved Grenland dyreklinikk (Skien) fram til juli 2019, før hun satte nesa hjem til Nord-Norge. Tonje er fra Saltdal, og med samboer fra Mo i Rana var det naturlig å reise nordover når muligheten kom. Katten Sjans ble også med på flyttelasset. Tonjes interessefelt er adferd, laboratoriearbeid og eksotiske dyr. Våren 2022 avsluttet hun en 3-årig videreutdanning v/NMBU innen katteatferd, og tilbyr nå egne konsultasjoner innen fagfeltet som den eneste på Helgeland. Hun har tatt videreutdanning i anestesi i 2023. Hun har ansvaret for klinikkens laboratorieavdeling. Tonje er vår "Petter Smart" innen praktisk problemløsning, og har generelt vanskelig for å si "nei" til stor glede for sine kollegaer. Fritiden fylles med diverse kunst og håndverk.

Emeli Berglund
Dyrepleierstudent


Emeli er vårt nyeste tilskudd til klinikken. Hun begynte hos oss høsten 2021 som assistentvikar. Før hun startet her jobbet hun 1 år som lærling for Ambulansetjenesten ved Nordlandsykehuset. Emeli har også vært innom servicebransjen som servitør. Etter litt søken har hun hos oss endelig funnet ut hva hun ønsker å gjøre i arbeidslivet. I oktober 2022 starter hun på sin 3-årige utdannelse til veterinærsykepleierske ved Hansenberg i Danmark. Den obligatoriske praksisen skal hun gjennomføre her hos oss. Etter endt studie venter en ekstra slutteksamen i Norge slik at hun kan smykke seg med tittelen autorisert dyrepleier. Hennes kollegaer har allerede falt for hennes smittende smil som varmer om kapp med sola. Emeli er en trenings- og friluftsentusiast, og deler ofte sine opplevelser med samboeren og sin Finske lapphund Loke.

Sabine Dehof
Fysioterapeut


Sabine Dehof er klinikkens fysioterapeut, med tilleggsutdanning i osteopati. Hun er fra Tyskland, og kom til Mo i Rana i 2006 med sin ektemann. Sabine ble i 1988 uteksaminert som human fysioterapeut ved Universitet i Sao Paulo, Brasil. I 2013 ble hun uteksaminert fysioterapeut for hund og katt etter videreutdanning i Köln. Kort tid etter startet Sabine opp egen praksis hos oss. 1-2 dager i uka er hun ved klinikken hvor hun jobber med rehabilitering av pasienter med ortopediske, nevrologiske og kroniske lidelser. Sabine har alltid en hjelpende hånd klar, til alt fra praktiske assistentgjøremål til ryggstivhet hos de ansatte. Hun jobber til daglig som fysioterapeut på Helgelandssykehuset Mo i Rana. Fritiden tilbringes med ektemann og en stor hundeflokk av Sibirsk husky.