På tavlen med oversikt over dagens pasienter kan disse tre bokstavene stå bak pasientens navn. Disse tre bokstavene står for «tender love and care» og er en del av særlig dyrepleiernes og assistentenes oppgaver i løpet av en dag. Vi gjør hva vi kan for å gjøre ditt kjæledyrs tur på dyreklinikken så positiv som mulig.
I løpet av en dag kan vi ha flere pasienter som har behov for litt TLC i varierende grad. Vi spør gjerne eier om hunden deres blir engstelig i bur eller om katten er skeptisk til fremmede. Svaret vi får påvirker i noen tilfeller hvordan vi planlegger tannrenser, operasjoner og andre undersøkelser den dagen.
Valper skal for eksempel unngå -så langt det lar seg gjøre- unngå lengre venteperioder på oppstalling før de skal undersøkes og behandles. De skal ikke være alene så veldig lenge og de skal ikke ha en negativ opplevelse av vår klinikk, så vi planlegger ofte dagen slik at valpen kan komme inn til behandling først og reise hjem tidligst mulig.
Det er ikke fordi vi ikke vil leke og kose med dem – tvert imot – vi hadde ikke sagt nei takk til mer klapp og kos! Så snart vi har noen minutter til overs tar vi gjerne valpen ut for en liten luftetur eller for litt leking på fysiorommet vårt. Disse øyeblikkene er ofte kortvarige, men de gir oss et herlig avbrekk mellom pasientene før pliktene (veterinærene) kaller og vi må avgårde igjen for å starte undersøkelsen av neste pasient.Hver pasient har sine egne behov og da er det fint at dyrepleierne har mye erfaring med hvordan man skal legge til rette for hver enkelt pasient, uansett art. Kaniner skal ha et helt eget rom når de er på oppstalling og de skal ha med seg elementer hjemmefra som gir dem en trygghetsfølelse. Det kan være alt fra høy, et pledd eller kaninkompisen sin.Når vi har ildere på huset skal det ikke være kaniner inne samtidig fordi kaninen kan bli skremt av lukten av ilderen. Ved å separere dager de er på klinikken unngår vi at noen leker med ilderen i det ene øyeblikket og skal gi medisiner til en kanin i det neste, full av ilderlukt. Ildere er lekne skapninger og dersom eier sier det er greit leker vi gjerne med dem på oppstalling for å få dagen deres til å gå.Hunder med separasjonsangst eller som ikke er vant til å sitte i bur kan bli engstelige og urolige mens de venter. Da er det fint at vi kan ta dem med ut en tur, la dem få litt frisk luft, gjøre fra seg, rulle i snøen eller lukte i gresset. Av og til er bare selskap godt nok frem til matmor eller -far kommer.Å våkne etter narkose kan være forvirrende og skremmende for noen pasienter. Pasienten kan være helt avslappet, men kan også bli stresset og prøver å reise seg før de er våken nok, så det å ha noen sammen med seg er ikke bare en trøst, men også et sikkerhetstiltak. Hvis en hund eller katt prøver å reise seg, men er for ustø, kan de i verste fall påføre seg skade dersom de faller stygt. Vi har oppvåkningsburet fullt av pledd og varmeputer for å gjøre underlaget varmt og mykt for å minske stress og uhell.Noen pasienter som kanskje er svært syke eller har hatt en tøff operasjon trenger tettere oppfølging etter narkosen enn andre. Da vil dyrepleieren som har hatt anestesien på pasienten følge med på dem frem til de er våkne. Da passer vi på temperaturen deres og vi bruker stetoskop for å lytte på hjerte og lunger etter behov og vi videreformidler oppvåkningen til veterinæren fortløpende.Så om du er engstelig for om ditt kjæledyrs behov blir fulgt opp i løpet av en dag på klinikken, kan du være trygg på at vi gjør alt vi kan for å gjøre alle pasientenes opphold hos oss så positivt som mulig og dersom du har noen tips om spesielle behov for akkurat ditt kjæledyr, si gjerne ifra til oss ved innleggelsen.